09 Wrzesień 2010 23:38
Witaj!!
Nawigacja
-> Strona Główna
-> Forum
-> O klubie
-> Spotkania klubu
-> Kalendarium
-> Recenzje
-> Biblioteka
-> Artykuły
-> Download
-> Linki
-> Kontakt
-> Galeria
-> Grupa dyskusyjna
-> Szukaj

-> PYRKON
-> NOCTEM
-> Spływy klubowe
Aktualnie online
-> Gości online: 1

-> Użytkowników online: 0

-> Łącznie użytkowników: 220
-> Najnowszy użytkownik: RomanKapustin26
Najnowsze recenzje
Kira Izmajłowa, Wyżs...
Terry Pratchett, Str...
Olga Gromyko, Zawód:...
Ekatarina Sedia, Taj...
Milena Wójtowicz, Za...
Czytelnia

Powieść Iwony Michałowskiej - przeczytaj fragment

Zobacz temat
 Drukuj temat
Nordcon 2007
MarcinB
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 03-09-2007 15:09
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 04.04.07

Myślę że sytuacja dojrzała już, byśmy zamyślili się nad konwentem który tradycyjnie zwykł zamykać konwentowy rok, nad konwentem najbardziej towarzyskim, przyjacielskim i wesołym.
Są dwie wiadomości - dobra i zła.
Dobra (ale czy dla wszystkich?) - Nordcon po raz kolejny trwać będzie aż 5 dni, czyli od środy do niedzieli.
Zła - niestety koszty uległy poważnej zwyżce, jeden nocleg kosztuje 40 PLN!!! Wskutecz czego zestaw "akredytacja + 4 noclegi" przekracza dwie stówy...
Ja pojadę, zgłosił się już też Górczas.
Przypominam iż:
- temat tegorocznego Nordconu został wymyślony przez nas, poparty przez zeszłorocznych Nordconowiczów i zatwierdzony przez GKF, a jest tym tematem postapokalipsa
- wymyśliliśmy sobie i uzgodniliśmy z Papierem poobchodzić sobie hucznie na Nordconie dziesięciolecie istnienia naszego klubu. Wszystkie pomysły uświetnienia jubileuszu mile widziane. Oczywiście nie oznacza to że Nordcon będzie jedyną okazją do poświętowania urodzin. Myślę że warto byłoby również zrobić odpowiednie obchody w Poznaniu, ale to temat na osobne rozważania.
In an interstellar burst
I am back to save the Universe.

Zvirka
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 04-09-2007 11:05
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 03.04.07

Myślę, że Paszko powinien na tę okazję zrobić całe mnóstwo "złych rzeczy" tzn. "złych cieczy", które skutecznie zjednają nam przychylność wszystkich uczestników Nordconu, włącznie z wymagającym pod tym względem Białymstokiem.
Edytowane przez Zvirka dnia 04-09-2007 11:06
Patrz pan ile piachu mi nanieśli

Lord New Age
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 04-09-2007 19:37
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 11.08.07

ja zastanawiam sie nad darowaniem se pierwszego dnia... przesada. a drejk to gwozdz do trumny nordconow, obawiam sie.
www.zakazanaplane...

www.zakazanaplaneta.pl
peja10
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2007 01:05
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 30.06.07

Ja na pewno będę, tylko nie pamiętam, na kiedy dokładnie mam zarezerwowane bilety... :/ Ale będę, w końcu, jak się ma za darmochę, to grzech się nie zjawić!!!!!

www.spisane-przypadkiem.blog.onet.pl
lobo
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2007 22:11
Awatar

Użytkownik

Peja ????!! to naprawde Tyyyyyyyy?!!!
czeste zmienianie serwerow zabija - gen.D.D.Eisenhower

Piotr
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2007 23:08
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 05.04.07

Co do Nordconu
- ze względu na fakt, iż planujemy huczne obchody 10-cio lecia klubu na Nordconie planuję duże dofinansowania, tak aby frekwencja była godna, proponuję 150 zł na członka i 100 zł na sympatyka. Możemy rozważyć płatność akredytacji zbiorowej z konta klubowego.
- chciałbym jednakże aby obecność członków (i członkiń) nie ograniczyła się jedynie od beztroskiego ochleju, ale zaowocowała godnymi Drugiej Ery atrakcjamiSmile
- myślę, że atrakcje powinny zostać dopasowane do atmosfery Nordconu, np: konkurs na "specjalnego członka klubu" zrobiony w klimatach przyjmowania nowych członków - tylko odpowiednio bardziej upokarzający, jakieś drugoerowe kalambury, od dawna odkładany konkurs "co ty wiesz od Drugie Erze" z pytaniami nieco w stylu audiotele... chodzi generalnie o funSmile
- z rzeczy poważnych planujemy wydać na 10-cio lecie klubu "the best of Inne Planety" wraz z krótkimi tekstami jubileuszowymi

MarcinB
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 10-09-2007 15:13
Awatar

Użytkownik

Proponuję wyższe dofinansowanie. Smile 150 PLN to nawet nie jest koszt akredytacyjno-noclegowy...Frown
A z rzeczy stricte programowo-obchodowych proponuję:
- konkurs "Co ty wiesz o Drugiej Erze?" - mogę się podjąć powymyślania sporej części pytań, a nawet poprowadzenia, jeśli innych chętnych nie ma, acz potrzebuję współpracowników, liczę zwłaszcza na Beatę i Piotra
- prezentację o historii klubu, coś takiego jak robił Papier o historii Nordconów, z dużą ilością zdjęć; też mogę to poprowadzić, acz wsparcie komputerowe tym bardziej potrzebne (uśmiech do tych samych co akapit wyżej)
- imprezę muzyczną klubową prowadzoną przez Drugoerowych didżejów (mogą się zmieniać)
- imprezę muzyczną klubową z gitarą (od biedy można wziąć gitarę moją, kóra nieco syfiaście brzmi po pożarze, ale to Nordcon a nie festiwal)
- z dawna odkładany konkurs Beatki i mój o filmach/bajkach z naszego dzeciństwa, jeśli starczy nam sił, by rzecz obrobić komputerowo
Tyle mi przychodzi do łba na pierwszy ogień.
In an interstellar burst

Paszko
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 10-09-2007 15:42
Awatar

Administrator

Ja jak zwykle dużo zła zrobię Smile Liczę, Beato, na twoją w tym pomoc.
Przy didżejowaniu również mogę się poudzielać, ale tylko trochę, żeby nie było zbyt monotematycznie.
Odnośnie części merytorycznej (cóż za słowo nienordconowe...) - w razie czego zgłaszam się do pomocy. Nad własnymi pomysłami jeszcze popracuję (żeby się jakieś pojawiły znaczy się).

http://www.pyrkon.pl
peja10
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 10-09-2007 17:48
Awatar

Użytkownik

lobo napisał/a

Peja, Peja, a jakże! Ale najmłodsza! Wink
Edytowane przez peja10 dnia 10-09-2007 17:49

MarcinB
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 11-09-2007 09:23
Awatar

Użytkownik

Cześć Paulinko.:}
Mam nadzieję że Szanowni Rodzice będą Ci towarzyszyć?:c
In an interstellar burst

peja10
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 11-09-2007 17:43
Awatar

Użytkownik

Z tego, co wiem, to Mama będzie na 100%, bo ma już zabukowany bilet na samolot, a z Tatą nie wiadomo do końca... :? Niby zgłoszenie wysłał, ale:
1) nie ma zabukowanego biletu;
2) na dzień dzisiejszy nie ma ważnego paszportu,a jego dowód osobisty ma zdjęcie sprzed 22 lat;
3) nie wiadomo, jak mu wypadnie z pracą.
Ale bardzo chciałby przyjechać! :]
Edytowane przez peja10 dnia 11-09-2007 18:26

lobo
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2007 11:56
Awatar

Użytkownik

peja10 napisał/a:
lobo napisał/a

Peja, Peja, a jakże! Ale najmłodsza! Wink

hehe a juz myslalem ze stary Pejka sie wgramolil na forum Smile
jakkolwiek nie spojrzec to milo ze pojawi sie ktos z Waszej rodziny, choc nie do konca dla mnie bo tradycyjnie nie pojade Frown
czeste zmienianie serwerow zabija - gen.D.D.Eisenhower

peja10
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2007 17:00
Awatar

Użytkownik

Hehe... Mój tata i forum?! I don't think so... Może za dziesięć lat (jak na 40 wszedł na czata, to może na 50 zaloguje się na forum?)... A tradycje można zmienić...
l2project.altervista.org/private/Gatto%20con%20gli%20Stivali.jpg

MarcinB
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 20-09-2007 11:32
Awatar

Użytkownik

W imieniu Piotra chciałbym przypomnieć że ci klubowicze, którzy już teraz są pewni że pojadą i nie będą robić jaj z wycofywaniem się - zobowiązani są poinformować o tym rzeczonego Piotra jak najrychlej, jako że będzie on z konta klubowego robił na konto GKF zbiorczy przelew kosztów AKREDYTACJI dla klubowej ekipy. Pośpiech wskazany bo akredytacja skacze od początku października, więc chcemy zdążyć ze zniżką.
Oznacza to oczywiście, że kosmicznie drogie noclegi opłacamy we własnym zakresie, pamiętając jednakże że część ich kosztów zwróci nam Klub po konwencie.
In an interstellar burst

Piotr
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 20-09-2007 19:57
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 05.04.07

Tak jak wspomniał Bronsiu:
- każdy sam wysyła zgłoszenie i opłaca noclegi, cześć kosztów noclegów klub zwraca po konwencie po odjęciu składek klubowych
- klub płaci za akredytację członków i sympatyków - kto chce jechać niech da mi znać do 25 września
- dofinansowanie dla członka wynosi 150 zł, dla sympatyka 100 zł.

Obchody 10-cio lecia klubu mają się składać z następujących punktów:
- konkurs "Co ty wiesz o Drugiej Erze", konkurs poprowadzi Bronsiu i pewnie jeszcze pół klubu na Nordconie, pytania będziemy wymyślali w następną sobotę u nas (29 września od 18:00),
- prezentacja historii klubu - przygotuję co nieco w Powerpoincie, zdjęcia, pikantne historyjki, myślę, że razem to przygotujemy,
- wieczorną imprezę rockowo-metalową, szukamy DJ-ów, zgłosił się na razie Paszko i Watson, może ktoś jeszcze?
- konkurs o filmach/bajkach z dzieciństwa - Bronsiu i Zvirka,
- drugoerowe kalambury - ja z Paszkiem,
- konkurs na "specjalnego członka klubu" - coś w stylu przyjmowania członków - może nam Fart to przygotuje..
- jubileuszowe wydawnictwo
- plakaty w stylu Nordconu wydrukowane z okazji 10cio lecia klubu,
- okolicznościowe znaczki
Edytowane przez Piotr dnia 20-09-2007 19:59

Paszko
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 20-09-2007 20:00
Awatar

Administrator

...i banner! i banner klubu! wywiesimy gdzieś przy wejściu!

A z rzeczy praktycznych:
Ostatnio jakoś uświadomiłem sobie, że Druga Era jest niezrzeszona w Związsku Stowarzyszeń Fandom Polski. Według regulaminu:

§ 12
Członkiem zwyczajnym (stowarzyszeniem członkowskim) może być stowarzyszenie zarejestrowane, przedmiotem działalności którego jest popularyzacja szeroko rozumianej fantastyki, które zgłosi chęć przystąpienia do Związku, dokumentowaną uchwałą odpowiedniej władzy statutowej i zostanie przyjęte przez Radę Fandomu.

Najbliższe zebranie Rady Fandomu odbędzie się właśnie na Nordconie. Co powiecie, aby urodziny klubu uczcić m.in. przystąpieniem do ZSFP?

Jakby co, trzeba będzie poczynić pewne przygotowania formalne, więc dobrze by było wiedzieć, czy już zabierać się za owe przygotowania.
Edytowane przez Paszko dnia 20-09-2007 20:04

MarcinB
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 21-09-2007 08:53
Awatar

Użytkownik

Wiesz Paszko - dawno temu już dyskutowaliśmy z Piotrem przy piwie na temat przystąpienia do ZSFP i wciąż nie dostaliśmy odpowiedzi na Piotrowe pytanie "Co nam to daje, czego teraz nie mamy?".
In an interstellar burst

Lord New Age
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 21-09-2007 09:31
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 11.08.07

http://fandom.art.pl/ strona organizacji jest na czasie.
www.zakazanaplane...

www.zakazanaplaneta.pl
Paszko
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 23-09-2007 23:46
Awatar

Administrator

No, myśmy dyskutowali na ten temat w pociągu. Daje punkty lansu Smile

Nie wiem, jak to inaczej ująć, ale poobserwowałem reakcje ludzi na informację, że 2era nie należy do ZSFP - że to dziwne i zaskakujące. Generalnie dla mnie to dopełnienie pewnej formalności, bo i tak się udzielamy. Ale... poprostu chyba wypada.

Natomiast co do aktualności strony... cóż... pewnie nie ma się kto tym zająć - sprawa do poruszenia, może na najbliższym Forum Fandomu (tak, wiem, nie zgłaszać nas Smile ).

Ostry
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 27-09-2007 15:49
Użytkownik

Data rejestracji: 26.05.07

DJ Ostry melduje gotowość powrotu za konsoletę

Przeskocz do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?